Projecten in Laak Noord

Om het programma ‘Laak Noord Scoort’ tot een succes te maken, zijn er diverse projecten in het leven geroepen. Deze projecten zijn erop gericht om nieuwe energie in de wijk te injecteren. Dit wordt bewerkstelligd door het samenbrengen van mensen en door het verbeteren van de veiligheid in de wijk. Helaas is in het verleden gebleken dat een gebrek aan saamhorigheidsgevoel en veiligheid een negatieve uitwerking heeft gehad op de wijk. Deze projecten, die voortkomen uit het programma ‘Laak Noord Scoort’, brengen een stukje positiviteit en hoop terug. Iets wat hard nodig is om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren.

Projectenimg_2724-405x303

  • Het brengen van culturele activiteiten. Zowel organisaties als individuen hebben bijgedragen aan het uitwerken van projecten om cultuur op de kaart te zetten in Laak Noord. Er zijn verschillende tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd op uiteenlopende plekken in de wijk. De focus ligt op het ontdekken en stimuleren van talent in de brede zin van het woord.
  • Het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van inwoners. Een wijkverpleegkundige biedt extra ondersteuning in de wijk aan zowel jongeren als volwassenen. Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen zijn: gezonde voeding, levensstijl, chronische ziektes, hygiëne, depressie en opvoedingsvraagstukken. De ondersteuning wordt aangeboden op individueel vlak en in groepsverband.
  • Het verbeteren van de mogelijkheden op het gebied van sport. Er wordt getracht om zowel te investeren in het aanbieden van een breder sportaanbod als het verbeteren van de bestaande sportfaciliteiten. Hier ligt de focus op de recreatieve sport in groepsverband, het stimuleren en extra trainen van individuen.

Deze projecten worden vaak ondersteund door bijvoorbeeld de bibliotheek, de scholen, de voorschoolse opvang, lokale verenigingen, bedrijven en de inwoners van Laak Noord zelf. Het programma ‘Laak Noord Scoort’ ontvangt dan ook zowel financiële als organisatorische ondersteuning uit verschillende hoeken. Van het bedrijf op de hoek tot de Europese Unie en de Nederlandse overheid.