Beste steden in Nederland voor sportfanaten

Nederlanders zijn echte sportliefhebbers. Of het nou gaat om het beoefenen van sport of alleen het kijken van wedstrijden, Nederland scoort hoog. Nederlanders zijn ook nog eens zeer goede sporters. Op het gebied van voetbal doen we het regelmatig erg goed voor een klein land en we scoren hoog met schaatsen. Ook op de Olympische spelen doet Nederland het aardig: op de lijst van medailles per inwoner staan we bijna elke spelen in de top 20. In de geschiedenis van de Olympische (zomer) spelen haalde Nederland 285 binnen, waarmee we op de 16de plaats staan.

shutterstock_323243252Sporten met een beperking

Nederland kent een grote diversiteit aan sporten. Bijna elke sport is wel ergens in het land te beoefenen, vaak wel in indoor faciliteiten, maar de mogelijkheden lijken eindeloos. Maar wat is nou de beste sportstad als je een beperking hebt? Ondanks beperkingen, kunnen veel sporten toch op hoog niveau worden beoefend. Dit wordt steeds maar weer bewezen op de Special Olympics. Vooral de grootste sportfaciliteiten hebben mogelijkheden om sporters met een beperking op hun eigen manier hun sport te laten beoefenen. Op www.specialolympics2014.nl kunt u terecht voor advies en informatie over sport evenementen in Nederland. Maar wat zijn nou de grootste en beste sportfaciliteiten van Nederland?

Welke sport in welke stad?

Het grootste zwembad vindt u in Eindhoven. Daar bevind zich de Tongelreep. Hier kan recreatief gezwommen worden, maar er is ook een Olympisch bad waar regelmatig wedstrijden worden gehouden. Skiën doet u in Landgraaf. Hier vindt u SnowWorld, de grootste overdekte skihal ter wereld. SnowWorld heeft 5 pistes waaronder de langste van Nederland. Schaatsen wordt gedaan in de Thialf in Heerenveen. Naast snelheid schaatsen wordt hier ook ijshockey gespeeld. Nederland kent veel grote maneges, maar manege Onder de Linde in Beetsterzwaag specialiseert zich in paardrijden voor invaliden. En waar speelt u voetbal met een beperking? Dat hangt natuurlijk af van uw favoriete club.